Media - OLT Avereest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Media

Lachsalvo’s rollen van tribune bij DITO Balkbrug
(Bron: www.dedemsvaartsecourant.nl d.d. 24 juli 2017)

Balkbrug - Hoewel Buienradar aangeeft dat er zondag 100% zeker regen valt, de donkere wolken zich lijken samen te pakken boven Balkbrug trekken de bezoekers van het Openluchttheater Avereest zich daar weinig van aan.Zij stoppen gewoon een regenjasje in de tas. Ruim 175 toeschouwers vullen zondagmiddag het knusse theater  voor de eerste voorstelling ‘Als ik Sophie zie’ gespeeld door Balkbrugse toneelvereniging DITO.

Dat dit gezelschap pas na de Pasen met het repeteren begonnen is, is nergens uit af te leiden. Het stuk, een boerenklucht in drie delen, zit er geweldig goed in. Terwijl in het eerste bedrijf het stuk en de personages nog neergezet moeten worden trekt DITO in de andere bedrijven alle registers open. De ene na de andere doldwaze scene dient zich aan en regelmatig rollen de lachsalvo’s van de tribune.

Herkenbare kluchtHet publiek blijkt over het algemeen goed bekend te zijn met de grillen van de natuur. Terwijl het wat steviger begint te regenen worden de regenjassen, soms voor je gevoel niet meer dan een ROVA-plastic zak, aangetrokken. Ondertussen wordt er niets gemist van alle gebeurtenissen op het toneel. Natuurlijk heeft DITO een klucht gekozen die herkenbaar is, die ervoor zorgt dat er voor het publiek veel te zien en te beleven is. Regisseur Henk Schrotenboer ziet het vanaf de banken allemaal goedkeurend aan. ‘Ik ben zeer tevreden’, klinkt het tussen de bedrijven door. ‘Het stuk zit er goed in.’

Voorstelling gemist?

In de pauzes zorgen de vrijwilligers van het Openluchttheater Avereest voor een hapje en een drankje. Ook de warme worsten gaan er goed in bij het publiek. Menigeen gaat snel terug naar de zitplaats want men is benieuwd naar het vervolg van de klucht.

Hebt u deze editie gemist, maar wilt u wel eens een avondje (dit was namelijk de enige middagvoorstelling)onvervalst genieten? Kom dan 4, 5 of 26 augustus naar het Openluchttheater Avereest. Dan treedt DITO namelijk weer op.

 

Seizoen openluchttheater geopend
bron: www.infobrug.nl

Het mannenkoor De Scheepsjagers heeft met de muzikale middag voor de aftrap gezorgd van het nieuwe seizoen voor het Openluchttheater Avereest. Het koor heeft voor deze middag Jan van de Beld (bekend van Jan en Zwaan) en Monique van Beek uitgenodigd om een middagvullend programma te maken.


Het theater was redelijk goed gevuld al hadden er dankzij de uitstekende weersomstandigheden misschien wel meer mensen kunnen zitten. Het was bladstil, een goed temperatuur en van de nabij gespeelde voetbalwedstrijd werd geen hinder ondervonden. De Scheepsjagers trappen de middag af met hun bekende zeemansliederen en liederen uit de oude doos. Al snel zit de stemming er goed in en begint het publiek stilletjes mee te deinen op de wel zeer aantrekkelijke muziek die accordeonist Fedde van ’t Zand, drummer Sander Eggen en de zangers van het mannenkoor produceren. ‘Zonder jou ben ik verloren’ klinkt het door het theater en steeds meer mensen zie je meezingen. Eerst nog wat schuchter, maar steeds met meer overtuiging.

Dat is ook het geval bij het optreden van Jan en Monique. Het is even zoeken waar de zangeres is gebleven want zij heeft in plaats van op het podium plaatsgenomen tussen het publiek. Het brengt de stemming er nog meer in. Terwijl Jan op de achtergrond mee zingt trekt Monique met haar heldere stem toch wel alle aandacht naar zich toe. Na de onderbreking zingt het tweetal ook Oostenrijkse liederen en worden de accordeons uit de koffer gehaald. Terwijl het duo zingt, zorgt ‘dirigent’ Henk Meesters aan de zijlijn voor nog meer sfeer. Een dansje met een van de koorleden, het opzwepen van het publiek, het kan allemaal in het Openluchttheater Avereest. Tussen de bedrijven door wordt Klaas Hulst gehuldigd als Scheepsjager van het jaar. Hulst is er zichtbaar blij mee.

Tijdens de korte pauzes is het voor de vrijwilligers van het theater flink doorpoten om alle dorstige en hongerige bezoekers van een drankje en een hapje te voorzien. Maar men redt zich uitstekend. Na een lange middag met veel bekende liederen wordt de muzikale middag afgesloten. Iedereen keert tevreden huiswaarts. De eerstvolgende activiteit in het openluchttheater zal zijn op 25 juni wanneer Aalt Westerman uit Nieuwleusen een muzikale middag zal verzorgen. Welke support act er nog meer zal meewerken is op dit moment nog niet bekend.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu