Media - OLT Avereest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Media

Openluchttheater Avereest sluit seizoen op stralende wijze af

Balkbrug - Voor een openluchttheater is het een risico om twee activiteiten in een weekend te plannen.

Toneelvereniging DITO trad zaterdagavond voor de laatste keer dit seizoen op terwijl op zondagmiddag de muzikale middag met Aalt en Anja Westerman en het Mannenkoor Uffelte in de herkansing ging. Deze middag moest eind juni nog geannuleerd worden vanwege het slechte weer, maar daar was dit weekend totaal geen sprake van.

‘We hebben een geweldig weekend’, zegt voorzitter Janneke ten Kate. ‘Zaterdagavond was het theater compleet uitverkocht. Het publiek, waarvan sommige zelfs helemaal vanuit Voorst waren gekomen, heeft een geweldige avond gehad. DITO speelde echt geweldig en het weer was bijzonder goed. Iedereen kon lekker in de openlucht zitten en van een ijzersterke boerenklucht genieten.’ Janneke geeft aan dat de optredens van DITO dit jaar meer dan duizend bezoekers hebben getrokken. ‘We hebben goede avonden en middagen gehad in ons theater. Alleen de muzikale middag moest vanwege de regen verschoven worden en tijdens het eerste optreden van DITO viel er wat regen. Voor de rest was het uitstekend weer voor het openluchttheater.’Zo ook op zondagmiddag bij de muzikale middag. Het mannenkoor uit Uffelte was opnieuw naar Balkbrug afgereisd en dit keer kon men wel het voorgenomen programma afwerken. Liedjes van vroeger, in het Nederlands en in het Drentse dialect werden op vlotte wijze gebracht. Dit ondanks het feit dat het koor vanwege de vakanties niet op volle sterkte was. Na een half uur was het tijd om te wisselen met Aalt en Anja Westerman. Zij zongen afwisselend Nederlands, Engels en in de eigen streektaal. Aalt zorgde er op zijn bekende wijze voor dat de liedjes aan elkaar gepraat werden. Na de korte onderbreking werd het muzikale programma vervolgd en zat de sfeer er goed in. Met de muzikale middag komt er een einde aan het programma 2017 van het Openluchttheater Avereest. ‘We willen ons gaan benaderen over extra activiteiten in de komende jaren’, zeggen de bestuursleden.

 

Vol programma voor Openluchttheater Avereest

Balkbrug - Het bestuur van het Openluchttheater Avereest zal de komende dagen de weersvooruitzichten nog meer dan anders in de gaten houden. In het laatste weekend van augustus staan er namelijk twee activiteiten gepland.

Zaterdag 26 augustus treedt toneelvereniging DITO voor de vierde en laatste keer dit seizoen op. De boerenklucht ‘Als ik Sophie zie’ is inmiddels al door heel veel mensen gezien en iedereen is lovend op het toneelstuk in drie bedrijven.

Wie ook een keertje heerlijk wil lachen om de doldwaze situaties waar de acteurs van DITO zich in zullen bevinden is uiteraard van harte welkom. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree bedraagt slechts 6 euro per persoon.

Voor wie nog nooit een voorstelling in het openluchttheater heeft bijgewoond hebben de bestuursleden nog wel een tip: ‘Neem gerust een dekentje mee of een tuinstoel om op te zitten. Het kan ’s avonds flink afkoelen en met de meegebrachte attributen blijft het toch aangenaam.’

Muzikale middag

De muzikale middag met Aalt en Anja Westerman en het Mannenkoor uit Uffelte kon eind juni niet doorgaan vanwege de regen. ‘Dat was jammer want we hadden van veel mensen gehoord dat ze zin hadden om te komen’, laten diverse bestuursleden weten. Samen met de muzikale artiesten is er gezocht naar een nieuwe datum en die is gevonden op zondag 27 augustus, aanvang 14.00 uur.

Aalt en Anja Westerman

Wie kent hem in deze contreien eigenlijk niet? De muzikaal leider van The Key Stones, The Yellow Stars treedt zijn hele leven al naar buiten met zijn liefde voor de muziek. Vanaf 1994 is Aalt Westerman zich meer gaan toeleggen op streektaal en staat hij bekend om zijn meezingliedjes. De laatste jaren treedt hij vaker op met zijn dochter Anja waardoor de muzikale mogelijkheden veel groter zijn.

Mannenkoor Uffelte

Het Mannenkoor Uffelte brengt een gevarieërd programma met Drents-, Nederlands-, Engels- en Duitstalige liederen die bij het publiek goed in het gehoor liggen. Het koor bestaat uit circa 30 leden, voor een groot deel wonend in Uffelte en aangevuld met leden uit Havelte, Ruinen, Ruinerwold en Dwingeloo. Dirigent is Bert Koster uit Meppel. Hij is overdag muziekleraar en 's avonds dirigent van meerdere koren.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu